'Kluivert verrast en is hard op weg naar koploper van Bundesliga'

'Kluivert verrast en is hard op weg naar koploper van Bundesliga'

04-10-2020 13:12

Justin Kluivert vervolgt zijn carrière waarschijnlijk in de Bundesliga. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zondag. RB Leipzig, de huidige koploper van Duitsland, is in gesprek met AS Roma over de creatieve Nederlander.

RB Leipzig en AS Roma naderen naar verluidt een akkoord. De Duitse club wil Kluivert tot het einde van het seizoen huren. Over een optie tot koop is niets bekend. Kluivert heeft geen basisplek bij Roma en kwam in het prille Serie A-seizoen niet verder dan twee invalbeurten.

Kluivert (21) maakte twee jaar geleden voor 17,25 miljoen euro de overstap van Ajax naar Roma, maar heeft in de Italiaanse hoofdstad niet kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. In 68 wedstrijden was hij goed voor negen goals en tien assists.

Kluivert werd eerder in verband gebracht met Serie A-promovendus Benevento, maar Roma hield een transfer toen tegen door de zware knieblessure van Nicolò Zaniolo. Kluivert ligt nog drie jaar vast bij Roma. Ajax heeft alleen een doorverkooppercentage van tien procent bij een transfer vanaf 25 miljoen.