David (KAA Gent) kan nog niet overtuigen in Frankrijk: Logisch

David (KAA Gent) kan nog niet overtuigen in Frankrijk: "Logisch"

04-10-2020 12:15 Laatste update: 12:20
2

Jonathan David is nog niet aan het feest in Frankrijk. Na vijf wedstrijden heeft hij nog geen assist of goal op zijn naam staan bij Lille. De Franse journalist Joël Domenighetti van L'Equipe is niet zo verbaasd.

"Het is niet onlogisch dat hij het lastig had", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Als nieuwe aanwinst stond hij volop in de schijnwerpers in een competitie waarin hij nooit eerder speelde. Bovendien heeft Rijsel zich een nieuwe manier van spelen eigen gemaakt, nadat ze haar aanval deze zomer compleet omgooide."

De eerste twee wedstrijden waren heel zwak, maar in de laatste weken ging het al beter. "Hij kwijtte zich beter van zijn defensieve taken, voerde betere pressing uit en wist zijn ploeggenoten beter te vinden", benadrukt Domenighetti.

Domenighetti blijft zeker geloven in de Canadees. "Kijk maar: coach Galtier stelt hem zondagmiddag ongetwijfeld op tegen Straatsburg. Hij is simpelweg inefficiënt omdat hij geen tijd heeft gehad zich aan te passen. Heb geduld. Wanneer hij zijn vertrouwen terugwint, scoort hij gegarandeerd."