Clinton Mata in aanloop naar de topper van zondag: Ervaring staat aan onze kant

Clinton Mata in aanloop naar de topper van zondag: "Ervaring staat aan onze kant"

03-10-2020 16:50
8

Zondag staat de clash tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Het is de eerste echte test voor beide ploegen, Club staat momenteel 2de en Anderlecht staat op de 5de plaats. Dus om geen voeling met de top te verliezen wordt er maar best gewonnen. Dat weet ook Clinton Mata die vooruitblikt in La Meuse.

Clinton Mata die samen met Club Brugge niet zijn beste seizoensstart kende. Met twijfelende prestaties en een 3 op 9 heeft Mata al andere periodes gekend bij Brugge. Nu komt de motor van de ploeg als van hijzelf stilaan op gang.

"Aan het begin van het seizoen moesten we de machine aan de gang krijgen, waarbij we ons ook moesten aanpassen aan de verschillende manier waarop de tegenstanders hun wedstrijd tegen ons benaderen. Het was niet gemakkelijk en het kostte ons een nederlaag in de finale van de Beker van België en een paar punten bij de start van het kampioenschap, maar vandaag vonden we de parade: alles lijkt weer normaal te zijn. We spelen eindelijk op ons beste niveau en we hebben ook goede resultaten weg van huis", verklaarde Mata.

Mata blikte ook vooruit naar de topper van zondag: "Anderlecht heeft grote individuele kwaliteiten en we zullen zeker niet winnen met onze ogen dicht. Ervaring staat meer aan onze kant, het is waar. We spelen al heel lang samen, het creëert noodzakelijkerwijs automatismen. Bij wedstrijden met hoge intensiteit, met veel druk, kan dit een belangrijke rol spelen. Ze hebben jeugd voor hen. Het kan een tweesnijdend zwaard zijn. Soms, op sleutelmomenten in wedstrijden, kan het averechts werken, maar deze waanzin en onzorgvuldigheid kunnen ook formidabele wapens blijken te zijn. We praten veel over Doku, dat is erg snel. Als ik direct met hem geconfronteerd word, wel ... ik zal met hem worden geconfronteerd. Het zal me er niet van weerhouden om te slapen. Ik ga de manier waarop ik speel niet veranderen, met het risico mijn kracht te verliezen. Ik zal proberen goed te zijn, of het nu tegen Doku is of een andere vleugelspeler. Hij is het die naar mijn jungle komt en die zich zal moeten aanpassen."