Guardiola: Ik won meer prijzen, maar qua kennis heb ik achterstand op hem

Guardiola: "Ik won meer prijzen, maar qua kennis heb ik achterstand op hem"

03-10-2020 11:14
1

Manchester City-manager Pep Guardiola steekt in aanloop naar de confrontatie met Leeds United in de Premier League de loftrompet over Marcelo Bielsa. De Catalaanse succescoach erkent zelfs zijn meerdere in de flamboyante Argentijn.

"Mijn teams hebben meer prijzen gewonnen dan zijn ploegen, maar als je puur kijkt naar de kennis over het spelletje, dan heb ik nog steeds een achterstand op hem", zegt Guardiola in Engelse media. "Zijn elftallen zijn altijd een feest om naar te kijken, een lust voor het oog. Ze willen altijd aanvallen."

Voordat Guardiola zijn trainerscarrière begon bij FC Barcelona B zocht hij Bielsa op in Argentinië. Sindsdien hebben de twee een goede band. "Hij is waarschijnlijk de persoon in het voetbal die ik het meest bewonder", stelt Guardiola. "Niet alleen als manager, maar ook als persoon. Het is altijd inspirerend om hem te ontmoeten. Hij is zo ongelooflijk authentiek. Als je kijkt naar hoe hij zijn teams voorbereidt, daarin is hij uniek."

Wel benadrukt Guardiola dat Bielsa niet de meeste invloed op hem heeft. "Nee, nee. Dat kan ook niet, omdat ik niet dagelijks met hem heb gewerkt. Johan Cruijff is met afstand de invloedrijkste trainer in mijn leven."