‘Anderlecht volhardt en weigert ook tweede miljoenenbod op Doku'

‘Anderlecht volhardt en weigert ook tweede miljoenenbod op Doku'

03-10-2020 10:00 Laatste update: 13:27
80

Jérémy Doku (18) is zeer gegeerd op de transfermarkt. RSC Anderlecht had echter niet gedacht dat de interesse nog zo concreet zou worden als die van Stade Rennes. Een eerste bod werd geweigerd, maar de Franse eersteklasser wil duidelijk doorduwen voor Doku.

La Dernière Heure schrijft namelijk dat Rennes een tweede bod heeft neergelegd bij Anderlecht. Het eerste voorstel bedroeg  iets meer dan twintig miljoen euro, maar nu zouden de Franse tot 27 miljoen euro inclusief bonussen op tafel willen leggen voor Doku. Anderlecht zelf wil graag dertig miljoen euro, het verschil wordt dus steeds kleiner.

Anderlecht probeert al een tijdje om het contract van Doku open te breken, maar daar slaagde het tot dusver nog niet in. De tweevoudig Rode Duivel ligt nog tot 2022 onder contract, waardoor een transfersom van om en bij de dertig miljoen euro toch voor twijfel kan zorgen bij Anderlecht. Zo zitten de Brusselaars niet in de meest gunstige financiële situatie.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht ook een tweede bod van Rennes op Jérémy Doku heeft afgewezen. De onderhandelingen zouden nog wel verdergaan. Doku zelf zou gecharmeerd zijn van het project van Rennes: speelgaranties én Champions League-voetbal. Paars-wit wil zo’n dertig miljoen euro vangen.