Kompany gaat voor de winst op Club Brugge: “De beste club van België”

Kompany gaat voor de winst op Club Brugge: “De beste club van België”

02-10-2020 14:14
37

Vincent Kompany staat met RSC Anderlecht voor de eerste topper van het seizoen tegen Club Brugge. De hoofdtrainer kijkt uit naar de confrontatie met de landskampioen en laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de topper.

“Er zat deze week zelfs een beetje venijn in de trainingen”, begint Kompany. “Da’s goed en ik wakker die instelling ook aan. In aanloop naar grote matchen moet er altijd een beetje meer spanning in de groep zitten. Is dat niet het geval, dan krijg je misschien de indruk dat de spelers niet goed weten wat er hen te wachten staat. Maar ik heb die spanning dus wel gevoeld.”

De eerste grote test van Kompany als hoofdtrainer van Anderlecht staat voor de deur. “Of dit ook een test wordt voor mij als trainer?”, gaat Kompany verder. “Zeker, maar dat vind ik ook leuk. Ik ben eigenlijk meer relaxed dan anders. Als speler weet je dat je jezelf pijn zal moeten doen tijdens toppers, fysiek en mentaal.”

“Je beseft in dat geval ook dat je na match de verantwoordelijkheden zal moeten dragen. Als je tegen Messi moet spelen besef je: ik ben alleen en iedereen kijkt. Nu heb ik het gevoel dat ik de ploeg op de best mogelijke manier heb kunnen voorbereiden. En zondag is het aan hen.”

Beste club
Kompany ziet een sterk Club Brugge. “Ze zijn op dit moment de beste ploeg van België. Zeker. Wij hebben misschien het meeste talent, maar nog niet het meeste kwaliteit. Club wel. Zij hebben meer ervaring, ook met winnen. Maar uit ervaring weet ik dat in toppers veel meer zaken meespelen. Maar ik kan niets anders zeggen dan dat we naar daar gaan om te winnen.”