Lukaku reageert na winnen Europa League-award: ‘Dat is dankzij hen’

Lukaku reageert na winnen Europa League-award: ‘Dat is dankzij hen’

02-10-2020 13:11 Laatste update: 17:44
11

Romelu Lukaku heeft alsnog een prijs overgehouden aan het Europa League-seizoen 2019 - 2020. De Rode Duivel werd verkozen tot Speler van het Jaar. De aanvaller van Inter klopte in de verkiezing Éver Banega (Sevilla) en Bruno Fernades (Sporting/Manchester United). 

De prijs voor Lukaku is niet zo verbazend, want de Rode Duivel was vorig seizoen heel goed bij schot. In zijn debuutseizoen maakte hij liefst 34 doelpunten voor Inter. Ook in de Europa League leidde hij zijn team mee naar de finale, al werd dat een finale in mineur. Lukaku scoorde namelijk een eigen doelpunt tegen Sevilla.

Toch is Lukaku nu verkozen tot beste speler van de Europa League. Inter werd donderdag nog geloot in de poules van de Champions League. Het zal daar uitkomen tegen Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Borussia Mönchengladbach.

Update: Lukaku won de UEFA Speler van Het Jaar in de Europa League. ‘Ik dank God, omdat ik bij de club speel waar ik van hou’, zegt Lukaku in een korte reactie bij de UEFA. ‘Ik wil ook mijn mama bedanken en iedereen binnen de club, zoals mijn coach Antonio Conte en de hele staf van Inter. En het meest belangrijk: mijn ploegmaats. Ze zijn als broers voor mij, een echte familie. Elke dag arriveer ik met een lach op de club. Dat is dankzij hen. We gaan samen voor succes’, citeert Het Laatste Nieuws.