Refaelov? Bij Real Madrid zitten de toppers ook soms op de bank

"Refaelov? Bij Real Madrid zitten de toppers ook soms op de bank"

02-10-2020 13:55 Laatste update: 14:04
3

Lior Refaelov stond vorige week niet in de basis bij Antwerp, maar besliste wel de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Hij had een voet in drie goals. Toch vindt Georges Leekens dat coach Ivan Leko het niet slecht heeft aangepakt. 

"Refaelov is een goede voetballer, die het verschil kan maken. En dat heeft hij ook gedaan tegen Kortrijk. Maar... met Rafa aan de aftrap had het misschien heel anders uitgedraaid. Dat weet je niet", geeft Leekens aan bij Het Laatste Nieuws.

"Ik begreep het idee van Leko wel. Hij had vechtvoetbal verwacht in Kortrijk. En dan kan het dat je zo'n goede speler op de bank zet. Onder bepaalde omstandigheden moét het zelfs. Ik heb Jan Ceulemans ook zo eens op de bank gezet, ook al wou hij zelf ook spelen. En bij Real Madrid zitten toppers toch ook soms op de bank? Een trainer moet toch op tactisch vlak een plan B hebben?"

Bij Antwerp is er nu ook geen man overboord. "Het belangrijkste is dat de speler en de trainer juist reageren op de situatie. Dat gebeurde hier. Refaelov is geen klein kind, hij kwam niet in met een lang gezicht. En van Leko is het knap en slim dat als iets niet lukt, hij zo snel z'n fout toegeeft en alles uitklaart. Beiden zullen ongetwijfeld geleerd hebben uit hun gemeenschappelijk verleden."