Onuachu maakt veel indruk bij KRC Genk: Ik zie de angst in hun ogen

Onuachu maakt veel indruk bij KRC Genk: "Ik zie de angst in hun ogen"

02-10-2020 11:00
2

Paul Onuachu is momenteel dé man in vorm bij KRC Genk. Tegen KV Oostende tekende hij opnieuw voor twee doelpunten. De Nigeriaan voelt zich duidelijk in bloedvorm.

"Als ik goed positie kan kiezen en de voorzetten komen perfect zoals die van Ito tegen KV Mechelen en die van Maehle tegen KV Oostende, dan ben ik niet te verdedigen", zegt hij zelfs bij Het Laatste Nieuws. "Soms zie ik de angst van de verdedigers in hun ogen. Voetbal is ook intimidatie, ik weet dat er verdedigers zijn die bang zijn van mij. Dat moet je uitbuiten."

Toch heeft Onuachu ook moeilijke tegenstanders. "Er zijn verdedigers waartegen ik niet graag speel. Ngadeu van Gent bijvoorbeeld, of Simon Deli van Club Brugge, dat lijkt mij ook zo'n verdediger waar ik liever niet te veel duels mee uitvecht. Al heb ik tegen hem nog niet gespeeld."

Door zijn lengte wordt hij wel vaak verkeerd ingeschat. "Veel mensen onderschatten mijn voetballende kwaliteiten. Hij is groot, dus hij zal wel enkel goed zijn met het hoofd. Dat is dus een misvatting, ik ben technisch sterk. Dat heb ik van nature en dat heb ik bij FC Midtjylland verder kunnen perfectioneren. Met dank aan Jess Thorup", benadrukt hij nog.