Club Brugge laat Vanaken (28) niet gaan: 'Zijn doorverkoopwaarde is beperkt'

Club Brugge laat Vanaken (28) niet gaan: 'Zijn doorverkoopwaarde is beperkt'

02-10-2020 08:00
20

Hans Vanaken zal Club Brugge niet verlaten voor West Ham United, toch niet voor een bedrag van zestien miljoen euro. Zo is de Gouden Schoen té belangrijk voor de landskampioen om hem voor dergelijke transfersom te laten gaan. Het Nieuwsblad ziet wel meerdere redenen.

Zo denkt Club Brugge verder dan louter het geboden bedrag. '16 miljoen euro mag dan een mooie som zijn voor een 28-jarige - de doorverkoopwaarde is immers beperkt -, Club Brugge kan voor hetzelfde bedrag onmogelijk een speler halen die hetzelfde rendement haalt als Vanaken. De Limburger is niet alleen het brein en de regisseur, hij is ook al twee jaar op rij de topschutter van Blauw-Zwart' aldus de krant.

Maar er is meer. Zo is een vertrek bij Club Brugge nooit een must geweest. 'Vanaken gaf ook al aan dat als hij vertrekt, het op een goed moment moet zijn. Niet als soldenartikel op het einde van de transferperiode, maar in het begin van de voorbereiding waardoor hij een goeie start kan nemen bij een nieuwe club. Nu overstappen zou om vele redenen een vreemde keuze zijn.'