Man City moet niet hopen op Vranckx (Mechelen): Een subtopper kan wél

Man City moet niet hopen op Vranckx (Mechelen): "Een subtopper kan wél"

02-10-2020 07:45
10

Aster Vranckx (bijna 18) scheert hoge toppen bij KV Mechelen. De jonge middenvelder speelde zich al in de kijker van topclubs als Manchester City en AC Milan, maar zijn makelaar – Peter Verplancke – verwacht dat Vranckx eerst voor een tussenstap zal kiezen.

Zelfs een vertrek voor 5 oktober sluit de zaakwaarnemer van Vranckx niet helemaal uit. "Uiteraard hebben wij de voorbije maanden al veel telefoons gekregen", zegt Verplancke in Het Nieuwsblad. "Het zou raar zijn als dat niet het geval was. Als een speler van zeventien jaar twaalf à dertien kilometer per match loopt en het spel zó goed leest, weet je dat hij van dichtbij ­gevolgd zal worden."

Mechelen kan dus niet op beide oren slapen. "Ook door die Europese topclubs. Er zijn er verschillende die ons hebben gecontacteerd. Máár: wij hebben hen laten weten dat Aster op dit moment sowieso niet naar zo'n Europese topclub zal gaan. Dat is pas voor over een jaar of vier. We willen namelijk vermijden dat hij een speelbal wordt en de komende drie jaar eerst nog verhuurd wordt. Een subtopper, dat kan wél", klinkt het.