AC Milan overleeft krankzinnige Europa League-thriller, Casteels uitgeschakeld

AC Milan overleeft krankzinnige Europa League-thriller, Casteels uitgeschakeld

01-10-2020 23:58
3

Koen Casteels speelt dit seizoen geen Europees voetbal. AEK Athene was door een goal in de laatste minuut te sterk voor zijn club VfL Wolfsburg. Tottenham Hotspur schoot uit zijn slof en dé thriller van de Europa League-play-offs kwam donderdagavond uit Portugal.

Wolfsburg zonder de geblesseerde Casteels nog op voorsprong tegen AEK door een doelpunt van Admir Mehmedi. Na de gelijkmaker van André Simões kwamen de Grieken als winnaar bovendrijven: Karim Ansarifard zorgde in de dying seconds voor de beslissing, net voordat de wedstrijd op een verlenging zou uitdraaien.

In Londen was Tottenham Hotspur veel te sterk voor Maccabi Haifa. Steven Bergwijn was in vorm met twee assists, terwijl Harry Kane een hattrick op zijn naam schreef. De andere Spurs-goals werden gemaakt door Lucas Moura, Giovani Lo Celso (twee) en Dele Alli. Tjaronn Chery liet zich nog met een wereldgoal zien bij Maccabi.

De thriller van de Europa League-avond voltrok zich in Portugal, bij Rio Ave - AC Milan. Door goals van Alexis Saelemaekers en Chico Geraldes (Rio Ave) draaide het uit op een verlenging en vervolgens penalty's, waarin Milan na drie (!) gemiste matchpoints aan het langste eind trok.

Op de andere velden gingen FC Basel (1-3 tegen CSKA Sofia), FC Kopenhagen (0-1 tegen Rijeka) en Sporting CP (1-4 tegen LASK Linz) verrassend onderuit in de play-offs. Dat is goed nieuws voor KAA Gent, dat daardoor vrijdag in Pot 1 zit bij de Europa League-loting.

Alle uitslagen Europa League
CFR Cluj - KuPS 3-1
Ararat - Crvena Zvezda 1-2
Dinamo Zagreb - Flora Tallinn 3-1
Malmö FF - Granada 1-3
Rosenborg - PSV 0-2
Slovan Liberec - APOEL Nicosia 1-0
Charleroi - Lech Poznan 1-2
Hapoel Beer Sheva - Viktoria Plzen 1-0
Dinamo Brest - Ludogorets 0-2
FC Kopenhagen - Rijeka 0-1
FK Sarajevo - Celtic 0-1
Legia Warschau - Qarabag 0-3
Standard Luik - Fehervar 3-1
FC Basel - CSKA Sofia 1-3
Dundalk - Klaksvik 3-1
Young Boys - KF Tirana 3-0
AEK Athene - VfL Wolfsburg 2-1
Rangers - Galatasaray 2-1
Rio Ave - AC Milan
Sporting Portugal 1-4
Tottenham - Maccabi Haifa 7-2