Droomstart voor Koeman: Fati en Messi bezorgen Barça-tiental ruime zege

01-10-2020 23:29

Ronald Koeman heeft de uitstekende seizoenstart met FC Barcelona donderdag een passend vervolg gegeven op bezoek bij Celta de Vigo. Na de 4-0 overwinning op Villarreal van afgelopen weekend, wonnen de Catalanen de lastige uitwedstrijd in het noordwesten van Spanje: 0-3.

Koeman begon met dezelfde elf spelers als in het eerste duel en dus stond Lionel Messi geposteerd als valse negen, Ansu Fati als linksbuiten en speelde Frenkie de Jong samen met Sergio Busquets in de 'dubbele zes'. Ondanks een kletsnat veld speelde Barcelona bij vlagen frivool en snel combinatievoetbal, waarbij zeker de combinaties tussen Messi, Fati en Coutinho flitsend verliepen.

Al na elf minuten opende de pas zeventienjarige Fati de score met zijn derde doelpunt in twee wedstrijden dit seizoen. Met een snelle beweging schudde het toptalent zijn tegenstander van zich af, om vervolgens knap met zijn rechterpunt de kleine linkerhoek te vinden.

Veel zette Celta daar niet tegenover en Barcelona hield controle over de wedstrijd, tot verdediger Clement Lenglet met zijn tweede gele kaart moest inrukken op slag van rust vanwege een te ver gestrekte arm. Antoine Griezmann werd direct naar de kant gehaald door Koeman en verdediger Ronald Araujo kwam binnen de lijnen.

Barcelona dominant
Na rust had Barcelona ondanks het ondertal grip op de wedstrijd en dat leidde tot de verdiende 0-2. Lionel Messi slalomde door de Celta-defensie en vond via het been van Lucas Olaza, die het doelpunt op zijn naam kreeg, het net. Een kansenregen voor Barcelona volgde, en pas een kwartier voor tijd leek Celta toch nog in een stuntje te geloven. Tot een serieus slotoffensief leidde dat echter niet.

FC Barcelona sloeg nog wél toe in de slotfase. In de allerlaatste minuut stuitte Messi na een geweldige actie op de keeper en was het Sergi Roberto die in de rebound raak schoot: 0-3. Met zes punten uit twee duels staat Barcelona vijfde in La Liga. Wel hebben de Catalanen één of twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie.