Rashford looft 'onzelfzuchtige Lukaku': 'Hij is mijn broeder'

01-10-2020 22:43 Laatste update: 22:44
5

Marcus Rashford en Romelu Lukaku zijn niet langer teamgenoten, maar Rashford heeft zijn ex-maatje Lukaku nog niet vergeten. Op Twitter deelt hij een lovend verhaal over onze landgenoot Lukaku.

'Laat me je een kort verhaaltje vertellen over Lukaku', schrijft Rashford. 'We spelen de tweede partij van de CL-fase tegen PSG en hebben maar weinig hoop om door te stoten. We staan na de heenwedstrijd op een 0-2 achterstand. Na twee minuten voetballen, scoort Lukaku. Na dertig minuten voetballen, scoort Lukaku. We hebben nog één doelpunt nodig om door te stoten. In de laatste minuut, strafschop', herinnert Rashford zich.

Op dat moment kan Lukaku met een hattrick de grote held worden. 'Romelu neemt de bal in zijn handen en geeft die aan mij. Hij wist dat dit mijn moment was. Hij wist dat ik het zou zijn die alle headlines zou krijgen door dat laatste doelpunt te scoren. Hij wist dat, maar hij vond dat geen probleem, ook al was hij ontzettend belangrijk in onze overwinning', aldus Rashford.

Rashford scoorde, maar is het gebaar van Lukaku ook niet vergeten. 'Dat vertelt je alles wat je moet weten over de persoonlijkheid van Lukaku. Onzelfzuchtig, een teamspeler. Nooit bang om zijn licht te dimmen en andere te laten schijnen. Dat is mijnb broer en ik waardeer hem.'