Standard kan scheve situatie rechtzetten en plaatst zich voor de Europa League

01-10-2020 21:52
11

Standard gaat dan toch de Europa League in. Na de nederlagen van KAA Gent en Charleroi is Standard er donderdag wel in geslaagd om een overwinning te pakken in Europa. Het won met 3-1 van het Hongaarse MOL Fehervar.

Standard was de grote favoriet tegen de Hongaren, maar veel slechter kon de partij niet beginnen. Na amper tien minuten kwamen de Rouches al op achterstand na een doelpunt van Nikolic. Standard meteen op achtervolgen aangewezen in het levensbelangrijke duel.

De Rouches gingen dan ook stevig op zoek naar die gelijkmaker, maar kregen het niet makkelijk om door de Hongaarse muur te breken. De grote kansen bleven dan ook uit. De fouten daarentegen, die waren er bij vleet. Jackson Muleka kwam in de eerste helft nog goed weg met een gele kaart na een zware fout.

Amallah kon in het absolute slot van de eerste helft nog bijna voor de gelijkmaker zorgen, maar zijn poging werd op de lijn gered door een verdediger van de bezoekers. Het bleef dan ook 0-1 voor de Hongaren tot de rust.

Terwijl de eerste helft dramatisch begon, kon de tweede niet beter beginnen. Zes minuten ver in de tweede helft en die gelijkmaker werd dan toch gescoord. Het was Nicolas Gavory die Standard met een knap afstandsschot weer in de partij bracht.

Het doelpunt van de Rouches zorgde echter niet voor een grote aanvalsgolf van de thuisploeg. Standard bleef geduldig en ging rustig op zoek naar dat belangrijk tweede doelpunt. Het zorgde er echter ook voor dat we geen al te vermakelijke wedstrijd te zien kregen.

De Rouches toonden wel het meeste aanvalsdrang en werden er ook voor beloond. Een kwartier voor tijd kreeg Standard een strafschop, Selim Amallah maakte er 2-1 van. Daar bleef het ook niet bij, een nieuwe penalty in het slot zorgde via de voet van Amallah voor de 3-1 eindstand. Zo mogen de Rouches zich toch opmaken voor een seizoen met Europees voetbal, samen met KAA Gent en Antwerp in de Europa League.