OFFICIEEL: Braziliaanse Belg verlaat Manchester United en verhuist naar Italië

OFFICIEEL: Braziliaanse Belg verlaat Manchester United en verhuist naar Italië

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 20:20do 01-10-2020 om 20:20

Manchester United neemt afscheid van de overbodige Andreas Pereira. De Braziliaanse Belg vertrekt op huurbasis naar SS Lazio.

De Romeinen laten via Twitter weten dat Pereira is geland in Italië. Hij wordt gehuurd met een optie tot koop van naar verluidt 27 miljoen euro. De middenvelder kwam vorig seizoen nog tot 25 Premier League-optredens, maar hij komt na de komst van Bruno Fernandes en Donny van de Beek niet meer in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer voor.

De 24-jarige Pereira, zoon van ex-prof Marcos Perreira, werd in België geboren, maar doorliep de jeugdopleiding van PSV, voordat hij in 2013 naar Manchester United vertrok. De Premier League-grootmacht verhuurde hem sindsdien aan Granada en Valencia en zwaait hem nu opnieuw uit. Hij ligt tot medio 2023 vast op Old Trafford.

Naast Pereira is Lazio ook nog bezig met de komst van Wesley Hoedt, vorig seizoen nog aan de slag bij Royal Antwerp FC. De Nederlandse verdediger speelde eerder tussen 2015 en 2017 in de Italiaanse hoofdstad. Hij mag definitief vertrekken bij Southampton.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws