Niet enkel loting, ook heuglijke terugblik: een jaar geleden stuntte Club Brugge

01-10-2020 17:51

Club Brugge krijgt donderdagavond haar tegenstanders te horen voor haar vierde Champions-League-campagne in vijf jaar tijd. Een jaar geleden liet de landskampioen nog van zich spreken op dat allerhoogste niveau. In Real Madrid sleepte het ei zo na een historische zege in de wacht (2-2).

Club Brugge denderde vorig seizoen door de openingsfase van de competitie en trok dan ook met het nodige vertrouwen naar Bernabeu. Daar liet Blauw-Zwart zich van haar beste kant bewonderen. Met de snelheid van Krépin Diatta en vooral Emmanuel Dennis deed het Real sterretjes zien. Dat leverde ook een onverhoopte ruststand op: 0-2.

Ook in het begin van de tweede helft bleef Club kansen creëren, al maakte Sergio Ramos wel al vrij snel de aansluitingstreffer. Nadien hielden de West-Vlamingen vrij eenvoudig stand, tot uitgerekend aanvoerder Ruud Vormer vijf minuten voor affluiten een rode kaart ontving. Het onheil werd nog groter toen Casemiro de daaropvolgende vrije trap binnenwerkte.

Uiteindelijk hield Club haar zuurverdiende 2-2-gelijkspel vast, waardoor het Madrid met opgeheven hoofd mocht verlaten. Het wakkerde de hoop op Europese overwintering enkel aan. Dat lukte ook, door Galatasaray achter zich te houden in de poule.