OFFICIEEL: Waasland-Beveren pakt uit met Fenerbahçe-spits Frey

OFFICIEEL: Waasland-Beveren pakt uit met Fenerbahçe-spits Frey

01-10-2020 16:44 Laatste update: 16:51
3

Waasland-Beveren hoopt haar voorhoede stevig te versterken met de diensten van Michael Frey. De 26-jarige Zwitser kan alvast knappe adelbrieven voorleggen. Hij komt voor een seizoentje over van Fenerbahçe.

Trots als een pauw maakt Waasland-Beveren de inkomende transfer van Frey bekend via de eigen website. Het gaat dus om een huurovereenkomst met de Turkse topclub Fenerbahçe, waar de aanvaller sinds medio 2018 onder contract staat. Van een aankoopoptie is geen sprake.

Frey heeft de nodige ervaring opgedaan in Europa de voorbije jaren. Niet alleen bij Fenerbahçe, maar ook in eigen land (bij BSC Young Bern en FC Zürich) en in de Ligue 1 was hij succesvol. In die laatste competitie kwam hij uit voor Lille OSC. Bovendien heeft de kersverse aanwinst wedstrijden in de Champions League en Europa League op zijn cv staan.

Dat doet bij RSC Anderlecht misschien nog wel een belletje rinkelen. Toen paars-wit in de Europese campagne 2018-2019 uitkwam tegen Fener, voetbalde Frey twee keer mee. Straffer nog: in zowel de heen- als de terugwedstrijd deed de Zwitser de netten trillen. Vorig seizoen kwam hij overigens uit voor 1FC. Nürnberg, eveneens op uitleenbasis.