OFFICIEEL: Barça wint strijd om Dest: Ajax ontvangt weer miljoenen

OFFICIEEL: Barça wint strijd om Dest: Ajax ontvangt weer miljoenen

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 14:00do 01-10-2020 om 14:00

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 14:01do 01-10-2020 om 14:01

De transfersoap rond Sergiño Dest is ten einde. De gewilde rechtsback verlaat Ajax en heeft een contract getekend bij zijn droomclub FC Barcelona. 

Dest gaf de voorkeur aan een stap naar de club van Ronald Koeman boven een transfer naar Bayern München, dat in januari al geïnteresseerd was in de rechtsback van Ajax en zich deze zomer opnieuw meldde met een miljoenenbedrag. Bij FC Barcelona wordt de negentienjarige Dest de opvolger van Nelson Semedo, die naar Wolverhampton Wanderers is vertrokken.

Ajax ontvangt 21,23 miljoen euro voor Dest, maar dat bedrag kan oplopen naar 26,23 miljoen euro door eventuele bonussen. De verdediger tekent een contract voor vijf seizoenen in Camp Nou. Barcelona heeft een gelimiteerde afkoopsom opgenomen in het contract van Dest: mocht een andere club hem over willen nemen moet er een bedrag van 400 miljoen euro op tafel komen. De verdediger wordt donderdagmiddag gepresenteerd in Camp Nou.

Dest maakte zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie ruim dertien maanden geleden, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. In totaal kwam hij tot 22 wedstrijden in de Nederlandse competitie en tien duels in Europees verband. Zijn contract bij Ajax liep door tot medio 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws