Mignolet kijkt uit naar Champions League-loting: Geen must voor mij

Mignolet kijkt uit naar Champions League-loting: "Geen must voor mij"

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 13:45do 01-10-2020 om 13:45

Donderdagavond weet Club Brugge tegen wie het dit seizoen mag spelen in de Champions League. Doelman Simon Mignolet is zeker niet bang voor een pandoering. Club heeft vorig seizoen al bewezen dat het kan meespelen op het kampioenenbal. 

"We hebben vorig seizoen al getoond dat we ons mannetje kunnen staan. Als we toen wat efficiënter waren geweest, konden we zelfs doorstoten", aldus Mignolet bij Het Nieuwsblad. "Het mag niet enkel de bedoeling zijn om mee te doen: we willen ook eens doorstoten en voor die tweede plaats gaan. Met onze groep moet dat mogelijk zijn. Laat ons duimen voor een haalbare loting, al zijn er in de Champions League geen gemakkelijke wedstrijden."

Onder meer zijn ex-ploeg Liverpool is een mogelijkheid. "Dat is geen must voor mij. Het kan altijd en het zou heel mooi zijn, maar ik ga daar niet op zitten hopen. Maar we mogen ons sowieso opmaken voor een mooie poule, wat de loting ook zal zijn."

Club zal mogelijk in lege stadions moeten spelen, maar dat is volgens Mignolet geen slechte zaak. "Als underdog kan een match achter gesloten deuren wel in ons voordeel spelen. Ik hoop natuurlijk dat er zoveel mogelijk fans kunnen komen kijken. Dat ligt momenteel niet op tafel, maar je zag tijdens een derby nogmaals dat de beleving toch volledig anders is. Ook al zitten er maar 9.000 mensen in het stadion: achteraf kan je wel samen de overwinning vieren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws