OFFICIEEL: Ajax vindt nieuwe rechtsachter in de Eredivisie

OFFICIEEL: Ajax vindt nieuwe rechtsachter in de Eredivisie

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 12:41do 01-10-2020 om 12:41

Het is rond: Sean Klaiber is speler van Ajax. De Amsterdamse club heeft zich definitief versterkt met de rechtsback van FC Utrecht, die woensdag medisch gekeurd is en de persoonlijke gesprekken heeft afgerond. Klaiber volgt de naar FC Barcelona vertrokken Sergiño Dest op en tekent voor drie seizoenen, tot 2023. In het contract van Klaiber is een optie opgenomen voor nog een jaar, tot de zomer van 2024.

Ajax betaalt naar verluidt ongeveer 4,5 miljoen euro om het contract van Klaiber, dat nog liep tot 2022, af te kopen. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot zeven miljoen euro. Klaiber moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Noussair Mazraoui, die de eerste wedstrijden in de competitie de voorkeur kreeg van trainer Erik ten Hag. Klaiber is een bekende van Ten Hag: de twee werkten bij Utrecht samen.

Het had er vorige week nog alle schijn van dat Klaiber het seizoen bij Utrecht af zou maken, maar toen Ajax zich meldde was een akkoord snel bereikt. Ook het Italiaanse Parma wilde hem hebben. Eerder werd hij genoemd bij clubs uit Duitsland en Engeland.

Om de komst van Klaiber was het een en ander te doen. De verdediger zei twee jaar geleden dat een speler van Utrecht normaal gesproken niet naar Ajax kan en hij liever naar Feyenoord of PSV zou gaan, mochten die clubs zich melden. Toen bekend werd dat Ajax Klaiber wilde halen, werden die uitspraken weer opgerakeld door supporters.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws