'Pro League- & KRC Genk-voorzitter Croonen moet vrezen voor sanctie'

'Pro League- & KRC Genk-voorzitter Croonen moet vrezen voor sanctie'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 11:25do 01-10-2020 om 11:25

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 11:32do 01-10-2020 om 11:32

Na KRC Genk – KV Oostende hebben scheidsrechter Nicolas Laforge en de match delegate een rapport opgemaakt. Daarin staat onder meer dat Genk-voorzitter Peter Croonen en twee Genkse bestuursleden aanwezig waren in de spelerstunnel. Dat mag niet. Hun sanctie behoort nu tot de mogelijkheden.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er twee zaken waarom er een rapport kwam tegen de mensen van Genk. De drie – inclusief Croonen – zouden niet getest zijn op corona. Volgens het protocol moeten alle personen die in de neutrale zone komen getest zijn op het virus.

Verder schrijft de krant dat Croonen en de bestuursleden kritiek hebben geuit op de scheidsrechters. Het trio zou niet blij geweest zijn na de rode kaart van Bastien Toma in de 2-2 draw tegen KV Oostende.

Emotie na de wedstrijd
Croonen en de twee bestuursleden moeten zich binnenkort verantwoorden voor het disciplinair comité. Een sanctie behoort tot de mogelijkheden. Croonen – die ook de voorzitter is van de Pro League liet aan Het Laatste Nieuws weten: "Het betreft emoties na de wedstrijd, maar er is niets fundamenteels gebeurd. Meer zeg ik er niet over."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws