Charleroi staat voor Europese clash: “We willen geschiedenis schrijven”

Charleroi staat voor Europese clash: “We willen geschiedenis schrijven”

01-10-2020 07:46 Laatste update: 09:05
1

Sporting Charleroi staat voor een belangrijk Europees duel tegen Lech Poznan. Coach Karim Belhocine beseft dat de Carolo’s geschiedenis kunnen schrijven en laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de wedstrijd.

Veel Charleroi-spelers hebben ook nog nooit in een Europese groepsfase gespeeld. “De groep is zich bewust van het belang van die wedstrijd en ze willen dan ook graag geschiedenis schrijven. Maar we mogen niet vergeten dat het op de eerste plaats een historisch moment voor de spelers kan worden, want velen onder hen hebben nog niet in de groepsfase gespeeld.”

“Wel spelen, of niet: je kan dat op verschillende manieren bekijken”, gaat Belhocine verder. “Zij kunnen inderdaad frisser zijn, maar wij hebben meer matchritme. Vier dagen tussen de wedstrijden is genoeg om te recupereren. We moeten ons niet focussen op een eventuele vermoeidheid die mogelijk zal volgen na een reeks wedstrijden.”

Charleroi verloor voor het eerst punten tegen Moeskroen in de Jupiler Pro League, maar heeft nog steeds veel vertrouwen. “We concentreren ons op spelen, rusten en opnieuw spelen. We verwachten een tegenstander die vertrouwen heeft, wedstrijden gewonnen heeft. Hoe dan ook wordt het een mooie laatste voorronde van de Europa League.”