Ex-bondscoach Wilmots moet niet terugkeren naar Iran: 'Hij is niet graag gezien'

Ex-bondscoach Wilmots moet niet terugkeren naar Iran: 'Hij is niet graag gezien'

30-09-2020 23:45
10

Marc Wilmots was in 2019 gedurende zes maanden bondscoach van Iran. Dat was niet meteen een succesvolle periode voor de 51-jarige Belgische coach. Wilmots had toen enkele spelers onder zijn hoede die actie waren in de Belgische competitie. Ali Gholizadeh was één van hen en hij is niet meteen positief over Wilmots.

'Ik heb niks te zeggen over Marc Wilmots. Alleen maar dat hij niet graag gezien is in Iran', vertelt Gholizadeh aan Sport/Voetbalmagazine. 'Je zult niet snel iemand vinden die iets goeds over hem te vertellen heeft. Er was veel te doen om het financiële aspect van het geschil tussen de Iraanse voetbalbond en Marc Wilmots, maar los daarvan spraken ook de resultaten niet in zijn voordeel. Onder zijn trainerschap speelden we twee belangrijke wedstrijden, tegen Bahrein en Irak, en we verloren ze allebei.'

'Maar ik heb nooit ergens over geklaagd. Ik ben niet iemand die vindt dat hij hier of daar recht op heeft en het feit alleen al dat ik werd opgeroepen voor de nationale ploeg van mijn land was al een eer. Ik vroeg dus niet om titularis te zijn. Maar als een coach niet wint, is het maar terecht dat men zich afvraagt of hij wel de juiste keuzes heeft gemaakt. Wat die twee wedstrijden betreft die we moesten winnen, was het verrassend dat hij Kaveh (Rezaei van Sporting Charleroi, red.) slechts één minuut speeltijd heeft gegund. En mij geen! Ik ben ervan overtuigd dat wij de ploeg iets hadden kunnen bijbrengen als we hadden mogen spelen...', besloot Gholizadeh.