Eerste puntenverlies voor Atlético Madrid: Suárez kan verschil niet maken

30-09-2020 20:55

Atlético Madrid heeft het eerste puntenverlies geleden in de Primera División. Op bezoek bij promovendus Huesca kwam de ploeg van trainer Diego Simeone niet verder dan een slaapverwekkend 0-0 gelijkspel. Villarreal heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen na een 3-1 overwinning op Deportivo Alavés.

Huesca - Atlético Madrid 0-0
Atlético Madrid heeft de eerste punten van het nieuwe La Liga-seizoen verspeeld. Op bezoek bij promovendus Huesca bleef het bij 0-0 na een saaie wedstrijd. Luis Suárez begon in de basis bij Atlético, maar kon het verschil niet maken en werd na ongeveer zestig minuten spelen naar de kant gehaald door Simeone. Diens vervanger Diego Costa moest het vervolgens gaan doen, maar maakte een stortvloed aan overtredingen.

Atlético, met Yannick Carrasco als invaller, probeerde in de tweede helft het verschil te maken, maar tot échte kansen kwamen de gasten uit Madrid niet. João Félix was de gevaarlijkste speler aan Atlético-zijde, maar het bleef van zijn kant tot een aantal mooie acties, gevaarlijk voor het doel kwam hij niet. Door het gelijkspel blijft Atlético steken op vier punten na twee wedstrijden. Het eerste duel werd met 6-1 gewonnen van Granada.

Villarreal - Deportivo Alavés 3-1
Villarreal heeft de tweede driepunter van dit seizoen binnen na een vrij simpele overwinning op Alavés. In het Estadio de la Cerámica kwam de thuisploeg binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong: Paco Alcácer tikte na een goede voorzet van Mario Gaspar binnen. Edgar Mendez bracht de gasten voor rust weer op gelijke hoogte: hij profiteerde van een vreselijke fout van Villarreal-keeper Sergio Asenjo.

Gerard Moreno maakte de fout van zijn keeper nog voor rust weer ongedaan. De spits schoot beheerst raak vanaf de penaltystip: 2-1. Met nog ongeveer een halfuur op de klok besliste Alcácer de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond. Hij tikte een rebound in het Alavés-doel. Villarreal komt na deze overwinning op zeven punten uit vier wedstrijden.