Belhocine en Charleroi kunnen geschiedenis schrijven in Europa

Belhocine en Charleroi kunnen geschiedenis schrijven in Europa

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 20:45wo 30-09-2020 om 20:45

Charleroi neemt het donderdagavond op tegen Lech Poznan in de play-off voorronde van de Europa League. Als Charleroi de wedstrijd wint dan mag het voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de groepsfase van de Europa League. Karim Belhocine blikte vooruit op een historische avond.

Voor Karim Belhocine wordt het ook een speciale avond want het kan ook zijn debuut worden als trainer in de groepsfase van de Europa League. Daags voor de wedstrijd sprak hij de pers toe op de traditionale persconferentie. "De groep is zich bewust van het belang van die wedstrijd en ze willen dan ook graag geschiedenis schrijven. Maar we mogen niet vergeten dat het op de eerste plaats een historisch moment voor de spelers kan worden, want velen onder hen hebben nog niet in de groepsfase gespeeld", vertelde Belhocine woensdag in het Stade du Pays de Charleroi aan Het Laatste Nieuws.

Zondagavond liet Charleroi voor het eerst punten liggen in de competitie op het veld van Moeskroen. Belhocine had weinig te zeggen over de snelle opeenvolging van de wedstrijden. "Wel spelen, of niet: je kan dat op verschillende manieren bekijken. Zij kunnen inderdaad frisser zijn, maar wij hebben meer matchritme. Vier dagen tussen de wedstrijden is genoeg om te recupereren. We moeten ons niet focussen op een eventuele vermoeidheid die mogelijk zal volgen na een reeks wedstrijden. We concentreren ons op spelen, rusten en opnieuw spelen. We verwachten een tegenstander die vertrouwen heeft, wedstrijden gewonnen heeft. Hoe dan ook wordt het een mooie laatste voorronde van de Europa League."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws