Onuachu in lijstje met Sonck, Strupar, Vossen en Samatta?

Onuachu in lijstje met Sonck, Strupar, Vossen en Samatta?

30-09-2020 19:25 Laatste update: 19:54
7

Maandagavond speelde Racing Genk gelijk tegen KV Oostende. Thorup debuteerde met een puntje en mocht daar vooral zijn spits voor bedanken. Paul Onuachu legde twee doelpunten in het mandje en speelde een oerdegelijke wedstrijd. Hij woog op de verdediging en kon voor rust brengen. Joachim Maehle vertelde aan Het Laatste Nieuws wat voor sterke beer Onuachu is.

Maehle is blij dat Paul Onuachu in zijn ploeg zit, dat vertelde hij aan Het Laatste Nieuws na de puike prestatie van Onuachu tegen KV Oostende: "Het is een 'crazy guy'! Paul is bijna niet te verdedigen. Hij is zo groot, hij kan de bal zo goed afschermen. Het is de sterkste spits tegen wie ik ooit al gespeeld heb. In de box is hij niet van de bal te houden."

Racing Genk heeft in het verleden al enkele topspitsen afgeleverd, die een mooie carrière in het buitenland maakten. Denk maar aan Christian Benteke, Branko Strupar, Ally Samatta en Wesley Sonck. Onuachu is goed op weg om in hetzelfde lijstje te komen. Met 6 doelpunten in 7 wedstrijden is hij goed op weg om te strijden voor de topschutterstitel. Het is van Sonck geleden dat Racing Genk nog eens de topschutter kon afleveren.