Leko staat voor keerpunt Antwerp: “KV Mechelen is meest cruciale match”

Leko staat voor keerpunt Antwerp: “KV Mechelen is meest cruciale match”

30-09-2020 17:14
14

Royal Antwerp Football Club speelt komende speeldag tegen KV Mechelen. Tegenover Het Nieuwsblad laat coach Ivan Leko zich uit over de wedstrijd tegen Malinwa. De Kroaat moet ook verschillende spelers missen.

“Na de bekerfinale is dit onze meest cruciale match tot nog toe”, begint Leko. “Omdat het de laatste match voor de transfer deadline is. Omdat het de laatste match voor de interlandbreak is. En omdat het toch een soort van derby is. Winnen betekent ook dat we zouden staan waar we op 15 juni voor hadden getekend: vlak bij Standard, boven Genk, Gent,… Maar we spelen tegen een goeie ploeg. Ik zal mijn spelers inprenten dat KV Mechelen niet te onderschatten valt. Zij zullen naar hier komen om te winnen.”

Leko mist De Sart, Coopman, Coopman, Benson, Buta en Beiranvand. Ook Juklerod, Nsimba en De Laet zijn onzeker. “Een probleem komt nooit alleen, maar ik beschouw het als een challenge. Het is aan ons om oplossingen te vinden.” Hoe zal de tactiek eruitzien tegen KV Mechelen? Leko is op zoek naar verzorgd voetbal. “Pas op: powervoetbal kan óók. Maar dan moet je er echt voor gaan, met het bloed op de knieën, bij wijze van spreken. En dan moet je geen propere passes verwachten, maar de kopduels en de tweede ballen winnen. Anders is powerplay waard.”

No Poll