Leko staat voor keerpunt Antwerp: “KV Mechelen is meest cruciale match”

Leko staat voor keerpunt Antwerp: “KV Mechelen is meest cruciale match”

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 17:14wo 30-09-2020 om 17:14

Royal Antwerp Football Club speelt komende speeldag tegen KV Mechelen. Tegenover Het Nieuwsblad laat coach Ivan Leko zich uit over de wedstrijd tegen Malinwa. De Kroaat moet ook verschillende spelers missen.

“Na de bekerfinale is dit onze meest cruciale match tot nog toe”, begint Leko. “Omdat het de laatste match voor de transfer deadline is. Omdat het de laatste match voor de interlandbreak is. En omdat het toch een soort van derby is. Winnen betekent ook dat we zouden staan waar we op 15 juni voor hadden getekend: vlak bij Standard, boven Genk, Gent,… Maar we spelen tegen een goeie ploeg. Ik zal mijn spelers inprenten dat KV Mechelen niet te onderschatten valt. Zij zullen naar hier komen om te winnen.”

Leko mist De Sart, Coopman, Coopman, Benson, Buta en Beiranvand. Ook Juklerod, Nsimba en De Laet zijn onzeker. “Een probleem komt nooit alleen, maar ik beschouw het als een challenge. Het is aan ons om oplossingen te vinden.” Hoe zal de tactiek eruitzien tegen KV Mechelen? Leko is op zoek naar verzorgd voetbal. “Pas op: powervoetbal kan óók. Maar dan moet je er echt voor gaan, met het bloed op de knieën, bij wijze van spreken. En dan moet je geen propere passes verwachten, maar de kopduels en de tweede ballen winnen. Anders is powerplay waard.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Heeft Leko hier gelijk?

(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws