'Bayern München verrast en wil Atlético-miskoop van 70 miljoen huren'

'Bayern München verrast en wil Atlético-miskoop van 70 miljoen huren'

30-09-2020 15:13

Verrassend transfernieuws van BILD: Bayern München heeft het oog laten vallen op Thomas Lemar. De Franse vleugelaanvaller van Atlético Madrid (24) moet in de slotweek van de transferperiode naar Duitsland komen.

Bayern wil Lemar op huurbasis overnemen van Atlético, aldus BILD. De Duitse recordkampioen gaat een loodzwaar seizoen tegemoet, zonder winterstop. Uit vrees voor blessures willen sportief directeur Hasan Salihamidzic en trainer Hansi Flick een zo breed mogelijke selectie samenstellen. Lemar moet gaan concurreren met vleugelspelers Serge Gabry, Kingsley Coman en zomeraanwinst Leroy Sané.

Het is niet de eerste keer dat Bayern inzet op huurlingen. Afgelopen seizoen vulden Philippe Coutinho (FC Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale) en Alvaro Odriozola (Real Madrid) de gaten op in de Allianz Arena. Atlético zou bereid zijn mee te werken aan een vertrek van Lemar, maar de Spaanse grootmacht verkoopt hem liever.

Lemar verhuisde in 2018 van AS Monaco naar Atlético Madrid voor een transfersom van 70 miljoen euro. Onder trainer Diego Simeone voldoet hij echter niet aan de verwachtingen. De wereldkampioen van 2018 zou bij Bayern vijf landgenoten treffen: Corentin Tolisso, Lucas Hernández, Benjamin Pavard, Tanguy Kouassi en Coman.