De Witte geeft Vanhaezebrouck gelijk over KAA Gent: “Groot respect voor hem”

De Witte geeft Vanhaezebrouck gelijk over KAA Gent: “Groot respect voor hem”

30-09-2020 14:46
11

Hein Vanhaezebrouck sprak duidelijke taal over KAA Gent. Volgens de oud-trainer van de Buffalo’s hebben de spelers te veel macht en verdient de trainerstaf meer vertrouwen. Voorzitter Ivan De Witte geeft Vanhaezebrouck gelijk tegenover Het Laatste Nieuws.

“In principe moet het bestuur zich inderdaad zo weinig mogelijk bezighouden met de spelersgroep en is dat de volledige bevoegdheid van de trainer”, begint De Witte. “Maar als de resultaten achteruitgaan, dan zal de leiding van een bedrijf altijd dichterbij komen. Dat is in een voetbalploeg ook zo en dat is bij Gent niet anders. Alles hangt samen met resultaten en als dat goed is, dan zal de trainer - geloof mij - heel veel bevoegdheden krijgen in Gent. Nu verdient de jonge trainer alle vertrouwen, maar bij de vorige trainers was het een andere situatie en hebben we ingegrepen.”

De Witte geeft Vanhaezebrouck gelijk, maar over een eventuele toekomstige samenwerking houdt hij de lippen stijf. “Hein heeft gelijk in wat hij zegt. Het is welbekend dat ik een groot respect heb voor hem. Ik heb er een heel nauwe en goeie band mee gehad en er was destijds een goed evenwicht tussen hoe we met elkaar moesten omgaan, wat zijn terrein was en wat het terrein van het bestuur was. Dat liep zeer goed. Dat het een vakman is, daar moet ook niet aan getwijfeld worden. Dat hij genoemd wordt bij ons? Voorlopig is er niets aan de orde en daar ga ik verder ook niet op in.”