Martinez legt selectie voor nieuwkomers Rode Duivels uit: “Zeer specifiek profiel”

Martinez legt selectie voor nieuwkomers Rode Duivels uit: “Zeer specifiek profiel”

30-09-2020 13:44
0

Bondscoach Roberto Martinez maakte zijn ruime selectie van de Rode Duivels bekend. Maar liefst 33 namen werden geselecteerd voor de oefeninterland tegen Ivoorkust en de Nations League-wedstrijden tegen Engeland en IJsland. In de selectie zitten vijf nieuwe namen.

Saelemaekers, Bornauw en Vanheusden zitten tegelijk ook in de U21 van de Rode Duivels. De U21 speelt EK-kwalificatiematchen tegen Wales en Moldavië. “Zij zullen bij onze groep gehaald worden en spelen in de eerste match, tegen Ivoorkust. En daarna zullen ze de belangrijke match met de U21 spelen tegen Moldavië. Dit maakt deel uit van hun ontwikkeling en ze zullen dus ook hun belangrijke rol bij de beloften blijven vertolken.”

Martinez is van plan om veel te roteren. “De realiteit is dat niemand drie matchen zal spelen”, citeert Het Laatste Nieuws. “Ik denk ook niet dat het de bedoeling van deze drie matchen moet zijn om telkens dezelfde spelers te gebruiken. Zeker de oefenmatch van nu tegen Ivoorkust en november tegen Zwitserland zijn kansen om bepaalde spelers op bepaalde posities in actie te zien.”

Kayembe van Charleroi is ook een nieuwe naam. De linksback is de eerste speler van de Carolo’s sinds Mujangi Bia in 2009. “Hij heeft een zeer specifiek profiel. Een linksvoetige wingback: een zeer moeilijk profiel om te vinden. Dat Joris nu bij de selectie zit, is ook een resultaat van het goede werk dat bij Charleroi wordt geleverd”, aldus Martinez.

Lukebakio van Hertha is eveneens een debutant. “Hij heeft de voorbije zestien maanden een constant niveau gehaald. Bij Hertha bekleedt hij een belangrijke rol en we volgen hem al een tijdje van dichtbij. Nu verdient hij het om bij de groep te horen. Dit is een kans voor hem en voor ons, om te zien hoe volwassen hij geworden is sinds zijn doortocht bij de U21. Hij kan ook in de spits spelen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie