Pletinckx haakt af bij de Belgische U21, Mathijssen vindt vervanger bij Anderlecht

Pletinckx haakt af bij de Belgische U21, Mathijssen vindt vervanger bij Anderlecht

30-09-2020 12:07 Laatste update: 01-10-2020 11:10
11

Jacky Mathijssen heeft zijn selectie van de Belgische U21 bekendgemaakt. De groep van Mathijssen heeft een serieus paars-wit tintje.

Van de huidige 25-kernspelers zijn er momenteel vier Het gaat om Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga, Francis Amuzu en Antoine Colassin. Delcroix testte vorige week positief op corona. Het is dus nog even afwachten op hij voor de U21 kan uitkomen.

Naast Delcroix, Lokonga, Amuzu en Colassin hebben nog heel wat spelers een verleden bij Anderlecht. Het gaat om Mile Svilar, Sebastiaan Bornauw, Wout Faes, Francesco Antonucci, Orel Mangala, Alexis Saelemaekers en Mike Trésor Ndayishimiye.

Bornauw, Saelemaekers en Zinho Vanheusden moeten zich eerst melden bij Roberto Martinez voor de oefeninterland tegen Ivoorkust. Na de match verlaten ze de Rode Duivels voor de U21.

Update: Ewoud Pletinckx zal niet aansluiten bij de groep van Mathijssen. Het talent van Zulte Waregem is geblesseerd. Marco Kana van RSC Anderlecht is ondertussen opgeroepen als vervanger van Pletinckx.