Verheyen ziet KAA Gent weer stuntelen: Hij is ook niet de oplossing

Verheyen ziet KAA Gent weer stuntelen: "Hij is ook niet de oplossing"

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 11:00wo 30-09-2020 om 11:00

KAA Gent zal er dit seizoen niet bij zijn in de Champions League. Het werd uitgeschakeld door Dinamo Kiev na drie vermijdbare tegengoals. Gert Verheyen vindt dat KAA Gent geen keuze heeft: het moet de transfermarkt op.

"De goals die ze incasseerden, waren echte weggevers", aldus de analist van Het Nieuwsblad. "Het ongelooflijke is dat tegenstanders elke keer weer kunnen scoren vanuit de kleine backlijn. Dat Supryaha bij de 1-0 daar kan komen en die voorzet mag geven, dat is bovendien waardeloos verdedigen van Plastun. Hij moet die bal altijd afblokken."

"Daarna deed AA Gent denken aan Manchester City van afgelopen weekend, met drie van de vier verdedigers die een strafschop veroorzaken. De Walker, Garcia en Mendy van dienst heetten Plastun, Ngadeu en Nurio. Je zou kunnen denken dat Gent in de zoektocht naar een doelpunt achterin te veel risico’s nam. Maar zo was het niet. Bij de tegengoal en de strafschoppen was de Gentse defensie nooit in ondertal. Wel was het ronduit slecht verdedigen, individueel én collectief."

Verheyen verwacht nog een nieuwkomer bij KAA Gent. "Ngadeu en Plastun spelen momenteel zo zwak dat ze erom vragen dat AA Gent nog een verdediger aantrekt voor het sluiten van de transfermarkt. Arslanagic is ook niet de oplossing voor de problemen daar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws