Mazzu geeft pluim aan opvolger: Momenteel beste trainer van België

Mazzu geeft pluim aan opvolger: "Momenteel beste trainer van België"

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 10:30wo 30-09-2020 om 10:30

Sporting Charleroi is nog altijd de fiere leider in de Jupiler Pro League, al verloor het zondag wel zijn eerste punten tegen Moeskroen (1-1). Felice Mazzu staat te kijken van zijn ex-club én van trainer Karim Belhocine.

"Er is niemand in België die beter een club leidt dan Mehdi Bayat", klinkt het bij Mazzu in Het Nieuwsblad. "Hij is het brein en de structuur van dit Charleroi. Hij ziet dingen anders, is slim, vriendelijk, kan ook streng zijn, maar hij is vooral iemand die houdt van zijn spelers en staf. Het is geen toeval dat Charleroi aan de leiding staat."

Met Belhocine heeft hij ook de ideale coach gekozen. "Belhocine is op dit moment de beste trainer van België", benadrukt Mazzu. "Het is voorlopig onmogelijk om tegen Charleroi te winnen. Het is een evenwichtig team met de beste defensie en het beste aanvallende duo van België."

Mazzu gelooft niet dat Charleroi dit succes aan hem te danken heeft. "Helemaal niet. Ik heb gedurende zes jaar alles gegeven. Sommige momenten, zoals toen we Play-Off 1 speelden, waren goed. Dat heeft vertrouwen gegeven aan de club en aan de supporters, maar Charleroi staat aan de leiding dankzij de personen die er nu rondlopen. Dat succes behoort hen toe."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Belhocine de top 4 met Charleroi?

Ja
94%
Nee
6%
(144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws