Neymar mogelijk zwaar geschorst na racistische verwensing: 'Chinese shit'

Neymar mogelijk zwaar geschorst na racistische verwensing: 'Chinese shit'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 07:28wo 30-09-2020 om 07:28

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille houdt de gemoederen flink bezig. Nu blijkt ook Neymar zich schuldig te hebben gemaakt aan racistische uitlatingen tijdens het duel op 13 september.

In de wedstrijd in Parijs, die met 0-1 gewonnen werd door Marseille, vielen vijf rode kaarten door opstootjes en gevechten tijdens de slotfase. Ángel Di Maria werd later nog voor vier duels geschorst voor het in het gezicht spugen van een tegenstander. Na afloop betichtte Neymar Marseille-speler Álvaro González van racistische verwensingen, maar de Braziliaanse superster blijkt daar zelf ook schuldig aan.

Op exclusieve beelden van Cadena SER is te zien dat Neymar de Japanse Marseille-speler Hiroki Sakai 'Chino de mierda' noemt, 'Chinese shit'. Ook is te zien dat de aanvaller 'puta liga' zegt, 'fucking league'. Woensdag om vijf uur komt de disciplinaire commissie van de Ligue 1 bijeen om de verwensingen van Neymar te beoordelen. De Braziliaan hangt een forse straf boven het hoofd als hij schuldig wordt bevonden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws