'Clubs moeten transfersommen meedelen, anders dreigt enorme dwangsom'

'Clubs moeten transfersommen meedelen, anders dreigt enorme dwangsom'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 08:45wo 30-09-2020 om 08:45

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 08:47wo 30-09-2020 om 08:47

De Belgische Mededingingsautoriteit gaat zich nu ook bemoeien met de transfers van de clubs uit Eerste Klasse A en B. De BMA vraagt hen om hun transfersommen in kaart te brengen. Doen ze dat niet, dan dreigen er dwangsommen tot honderdduizenden euro’s.

Het Laatste Nieuws meldt dat het de BMA menens is na de farce tussen de Pro League en Waasland-Beveren. Door hun advies spelen we nu met achttien clubs in de Jupiler Pro League. Ook Royal Antwerp FC diende een klacht in tegen Mehdi Bayat vanwege belangenvermenging. Daarom zal de BMA zich vanaf nu toespitsen op onze competitie.

Alle profclubs kregen deze week een mail waarin ze gevraagd werd naar drie thema's. 'Ten eerste een zeer gedetailleerd overzicht van hun transferstromen van de afgelopen jaren. Niet alleen met de vraag van waar een speler kwam of naar welke club hij getransfereerd werd. Maar ook zeer precieze informatie over de exacte transferprijs, en de makelaarsvergoedingen die daarbij hoorden.'

Maar daar blijft het niet bij. 'Daarnaast vraagt het BMA ook naar meer informatie over het meervoudig stemrecht, dat zou kunnen indruisen tegen de regels van de eerlijke concurrentie. Een derde vraag is gericht naar de verdeling van de tv-gelden', gaat de krant verder. Clubs die niet meewerken, riskeren een dwangsom te moeten betalen die kan oplopen tot honderdduizenden euro’s.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede zaak?

Ja, dat kan zeker en vast geen kwaad
77%
Nee, dit is toch wat overdreven
23%
(156 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws