'Pro League beraadt zich over keuze van CEO, François wil aanblijven'

'Pro League beraadt zich over keuze van CEO, François wil aanblijven'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 08:15wo 30-09-2020 om 08:15

Op het einde van het seizoen loopt het contract van Pierre François (64) af bij de Pro League. Hijzelf gaat voor een verlenging van twee jaar, maar niet iedereen is het daarmee eens. Zo hopen enkele Vlaamse clubs een nieuwe CEO aan te stellen binnen de Pro League.

Zo zouden niet veel clubs staan springen voor een nieuwe ambtstermijn van François. 'De voorbije weken is er meermaals informeel overleg gepleegd tussen François en zijn Raad van Bestuur. Volgens onze informatie vraagt Pierre François een nieuw contract dat tot de zomer van 2023 zou lopen. Maar daar lijkt geen draagvlak voor te bestaan', aldus Het Laatste Nieuws.

En zo bestaat de kans dat er een stoelendans plaatsvindt binnen de Pro League. 'Een aantal clubs verkiest de korte pijn. Afscheid nemen in juni, dus. Wat de tussenoplossing - een verlenging van één jaar – op dit moment het meest realistische maakt. Officieel heeft dat de agenda niet gehaald. Maar verschillende goedgeplaatste bronnen bevestigen ons dat er volgende week wel degelijk gesproken zal worden over de positie van de CEO.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de Pro League voor een nieuwe CEO gaan?

Ja
94%
Nee
6%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws