Tottenham dwingt Chelsea na strafschoppen op de knieën in League Cup

29-09-2020 23:06
1

Tottenham Hotspur heeft ten koste van Chelsea de kwartfinale van de League Cup bereikt. De ploeg van coach José Mourinho trok na strafschoppen aan het langste eind. Mason Mount was de enige die miste vanaf elf meter. Bij Tottenham stond Toby Alderweireld negenting minuten op het veld.

Bij Chelsea maakten Édouard Mendy en Ben Chilwell hun basisdebuut. Hakim Ziyech ontbrak nog wel tegen Tottenham, waar Steven Bergwijn en Erik Lamela de aanval vormden. Gareth Bale zat nog op de tribune, terwijl Harry Kane op de bank plaatsnam.

Het was Timo Werner die de score opende. De assist kwam op naam van César Azpilicueta. De Spaanse back kapte landgenoot Sergio Reguilón simpel uit, waarna hij de Duitse spits bediende. Die krulde de bal in de verre hoek: 0-1. Spurs kon daar lange tijd weinig tegenover stellen, al kwam het in de tweede helft wel wat beter in de wedstrijd.

Reguilón was dicht bij de gelijkmaker, maar Mendy redde knap. Met Kane en Lucas Moura voor onder meer Bergwijn dwong Spurs alsnog de 1-1 af. Lamela zag de Chelsea-defensie zes minuten voor tijd mistasten bij een voorzet van Reguilón en profiteerde dankbaar. Strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen.

Een heldenrol van de nieuwe Chelsea-doelman Mendy bleef daarin uit. Alle vijf de penalty's van Tottenham waren raak. Namens The Blues was Mount als vijfde aan de beurt, maar de middenvelder schoot naast.