Geen Champions League voor Gent, Dynamo Kiev maat te sterk voor Buffalo's

29-09-2020 22:49 Laatste update: 22:57
32

KAA Gent zien we dit seizoen niet terug in de groepsfase van de Champions League. De Buffalo's verloren dinsdag na de heenmatch nu ook de terugmatch tegen Dynamo Kiev. De Oekrainers haalden het door onder meer twee strafschoppen met 3-0. Gent gaat Europees verder in de Europa League.

KAA Gent droomde voor het seizoen begon van de Champions League. Na Rapid Wien bleef de droom in leven, maar vorige week kregen de Buffalo's al een eerste klap te verwerken. Op eigen bodem verloor het met 1-2 van Dynamo Kiev. Dinsdag stond het in Oekraïne voor een haast onmogelijke opdracht. In het verleden maakte Gent nog nooit een Europese thuisnederlaag goed. Terwijl Dynamo Kiev nog nooit een uitzege uit handen gaf. De statistiek bleef dinsdag overeind.

Twee strafschoppen
Nog voor het rustsignaal in een leeg stadion klonk, was het al duidelijk dat Gent zich mocht opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Vanaf minuut 1 liepen de Buffalo's achter de feiten aan. Het duurde uiteindelijk 10 minuten alvorens Roef zich een eerste keer moest omdraaien. Buyalskyy verschalkte de doelman met een hakje. Het antwoord van Gent bleef uit en via een strafschop kon De Pena de 2-0 op het bord zetten. Nog voor de pauze wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip, maar dankzij de VAR veranderde Marciniak alsnog zijn beslissing.

In de tweede helft hadden de Buffalo's drie doelpunten nodig, maar het was Dynamo Kiev dat een derde keer scoren. Opnieuw kreeg de thuisploeg een strafschop. Rodrigues klaarde de klus. Na de 3-0 liet Dynamo Kiev Gent alles doen wat het wilde. De Buffalo's probeerden de eerredder op het bord te krijgen, maar dat bleek te moeilijk voor Gent. Alles voor het doel mislukte. Toen Plastun een kwartier voor het einde toch de netten deed trillen, stond de lijnrechter met zijn vlag omhoog.

Lotingen LIVE
Dynamo Kiev kent donderdag haar tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. KAA Gent moet nog een dagje langer wachten om te weten tegen wie het zal spelen in de groepsfase van de Europa League. Beide lotingen zijn LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be.