'Dembélé dicht bij miljoenendeal Man United, Memphis op weg naar Barcelona'

'Dembélé dicht bij miljoenendeal Man United, Memphis op weg naar Barcelona'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 19:12di 29-09-2020 om 19:12

Groot nieuws uit Spanje: FC Barcelona staat op het punt om Ousmane Dembélé te verkopen aan Manchester United. Daardoor zou de transfer van Memphis Depay naar Catalonië plots snel afgerond kunnen worden.

Dat meldt AS. Volgens de Spaanse krant vertrekt Dembélé voor ongeveer 50 à 60 miljoen euro naar Manchester United.Barcelona kocht Dembélé in de zomer van 2017 voor ongeveer 105 miljoen euro van Borussia Dortmund, exclusief veertig miljoen aan bonussen.

Mocht de Fransman nu voor zestig miljoen vertrekken, dan incasseert de Catalaanse club in drie jaar tijd een megaverlies. Dembélé kwam in Camp Nou nooit uit de verf. Hij was vaak geblesseerd en werd onder meer bekritiseerd vanwege zijn gebrek aan discipline.

Vooralsnog is AS de enige krant in Spanje die het meldt, maar het nieuws wordt door andere Spaanse kranten overgenomen én is geretweet door Gerard Romero van het Catalaanse RAC1. Hij staat in Spanje bekend als betrouwbaar.

Mocht de deal doorgaan, dan is Memphis ineens dicht bij een transfer naar Barcelona. De club wilde hem al eerder vastleggen, maar slaagde daar door strenge financiële regels nog niet in.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws