Duchâtelet stelt STVV-fans gerust: Japanners zullen ingrijpen als het fout gaat

Duchâtelet stelt STVV-fans gerust: "Japanners zullen ingrijpen als het fout gaat"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 19:07di 29-09-2020 om 19:07

Sint Truiden heeft zijn start in de Jupiler Pro League volledig gemist. De ploeg van trainer Kevin Muscat sprokkelde maar vijf punten uit de eerste zeven wedstrijden. Volgens ex-eigenaar Roland Duchâtelet moeten de supporters van STVV, die ondertussen een open brief schreven aan het bestuur, niet ongerust zijn. 

"Het beleid zal ingrijpen als het fout dreigt te lopen", vertelde hij tijdens een gesprek met Het Belang van Limburg. "Ik ben niet verrast door die open brief van de supporters. Van zodra een voetbalploeg begint te verliezen, wordt er altijd naar het bestuur gewezen. Maar de supporters mogen niet alle problemen over dezelfde kam scheren."

Duchâtelet heeft het volste vertrouwen dat de situatie zal worden omgekeerd. Hij gelooft in de Japanse eigenaars. "Het zijn heel verstandige mensen die zeker zullen beseffen dat er een probleem is en die daar ook aan zullen werken. Ik ga er vanuit dat ze dit nauwlettend in de gaten houden en ingrijpen als het nodig is. Dat hebben ze in het verleden ook gedaan. De fans mogen niet vergeten dat het sinds de overname op sportief vlak redelijk goed loopt. Pas in de laatste wedstrijden is het wat minder."

Minder supporters
Er komen wel steeds minder supporters opdagen bij Sint Truiden, een verschil met de periode Duchâtelet. De supporters kunnen zich alsmaar minder identificeren met de club. "Die lege tribunes is een probleem van het Belgisch voetbal, niet enkel van STVV", aldus Duchâtelet. "Het is heel gemakkelijk om de wedstrijden op televisie te volgen. En ook de coronacrisis speelt een rol. Ik denk dat er net meer volk naar het stadion zal komen als corona voorbij is. Niet enkel om naar het voetbal te komen kijken. De mensen snakken ook naar sociaal contact."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws