Anderlecht kan financiële slag slaan: 'Olympiakos jaagt op bankzitter Amuzu'

Anderlecht kan financiële slag slaan: 'Olympiakos jaagt op bankzitter Amuzu'

29-09-2020 18:50
11

Het financieel geplaagde RSC Anderlecht kan in de laatste week van de transfermercato (tot 5 oktober, red.) nog een slag slaan: Francis Amuzu kan immers rekenen op belangstelling van Olympiakos Piraeus.

Dat meldt de Griekse journalist Nikos Kotsis. Amuzu heeft al 70 wedstrijden op de teller bij Anderlecht (vijf goals, zes assists), maar zijn progressie lijkt te stagneren. Hij begon in de basis tijdens de eerste competitiematch van paars-wit tegen KV Mechelen, maar viel daarna drie keer naast de selectie. De voorbije twee wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Eupen kreeg hij een korte invalbeurt van Vincent Kompany.

De concurrentie is natuurlijk groot bij Anderlecht met Mustapha Bundu, Jérémy Doku, Yari Verschaeren, Anour Ait El Hadj. Ook huurling Percy Tau kan op de flank uit de voeten. De kans bestaat dus dat paars-wit opteert om een financiële slag te slaan met Amuzu. Dat hij genoemd wordt bij Olympiakos is geen toeval. De Griekse topclub heeft immers nauwe banden met het makelaarskantoor van Christophe Henrotay, waaraan Amuzu verbonden is.

Olympiakos gaat zich wel eerst concentreren op de voorrondes van de Champions League. De ploeg van coach Pedro Martins won de heenmatch tegen Omonia Nicosia met 2-0 en mag zich hoogstwaarschijnlijk opmaken voor de groepsfase van het kampioenenbal en de bijhorende miljoenen. Dat geld kan meteen gebruikt worden om de transfer van Amuzu te bekostigen.

No Poll