OFFICIEEL: Leicester City sluit recorddeal en heeft 19-jarige verdediger binnen

OFFICIEEL: Leicester City sluit recorddeal en heeft 19-jarige verdediger binnen

29-09-2020 18:15 Laatste update: 19:40
5

Leicester City staat op het punt om een recorddeal te sluiten met Saint-Étienne. Verdediger Wesley Fofana is voor een miljoenenbedrag op weg naar de Premier League.

Dat melden transferexpert Fabrizio Romano en Le Progrés. Het laatstgenoemde medium uit Frankrijk meldt zelfs dat het al rond is en schrijft dat de 'soap ten einde' is. Romano houdt nog een kleine slag om de arm. Romano en Le Progrés zijn allebei wel zeker over de transfersom die Leicester aan Saint-Étienne gaat betalen: 35 miljoen euro exclusief vijf miljoen euro aan bonussen.

Nog nooit vertrok een centrale verdediger voor zoveel geld uit de Ligue 1, een recordtransfer dus. Het record stond op naam van David Luiz, die in 2016 voor 37,5 miljoen euro de overstap naar Chelsea maakte. 

Helemaal rond is de transfer van Fofana nog niet, maar alle partijen zijn in hoofdlijnen akkoord. De overgang van de Fransman naar Leicester wordt mogelijk deze week nog aangekondigd.

Fofana (19) werd vijf jaar geleden binnengehaald door Saint-Étienne. Hij speelde in totaal slechts achttien Ligue 1-wedstrijden voor de Franse club. Bij Leicester kan Fofana ploegmaat worden van Rode Duivels Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne.

Update: Saint-Étienne heeft via de officiële kanalen bekendgemaakt dat Fofana naar Leicester gaat. Hij is niet alleen de duurste Ligue 1-verdediger ooit, maar ook de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Saint-Étienne.