België vraagt aanhouding, Monaco laat Frenay vrij: Goede zaak voor onderzoek

België vraagt aanhouding, Monaco laat Frenay vrij: "Goede zaak voor onderzoek"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 18:06di 29-09-2020 om 18:06

Didier Frenay is na één dag alweer vrijgelaten in Monaco. Het Belgische gerecht had nochtans om zijn aanhouding gevraagd, maar de rechter in Monaco weigerde daar op in te gaan. Frenay moet wel zijn paspoort inleveren en mag het Prinsdom niet verlaten, meldt Het Laatste Nieuws.

Het onderzoek naar Frenay ging van start na een klacht van Kevin De Bruyne tegen Patrick De Koster. De Rode Duivel verdenkt zijn makelaar ervan onterechte commissies te hebben opgestreken bij de transfer van De Bruyne van Chelsea naar Wolfsburg voor 23 miljoen euro. De inval bij Frenay was een logische stap in het onderzoek, want hij was één van de tussenpersonen bij die bewuste transfer.

Frenay zou verdacht worden van witwassen, valsheid in geschrifte en het gebruik van die valse documenten. De Belgische speurders vroegen zijn aanhouding, maar dat werd geweigerd door het gerecht in Monaco, waar Frenay woont. Hij moet wel zijn paspoort inleveren en mag het Prinsdom niet verlaten. Dat is volledig normaal volgens Sven Mary, de advocaat van de makelaar. "Begin september al hebben wij contact gelegd met het federaal parket en de speurders en laten weten wat we onze volledige medewerking willen verlenen aan het onderzoek", aldus Mary.

"Mijn cliënt is bereid alle gevraagde stukken, boekhouding en contracten dus, te overhandigen aan de speurders. De rechter in Monaco zag geen reden om hem langer in de cel te houden", vervolgde Mary. De advocaat wou over het dossier niets vertellen. "Ik kan enkel zeggen dat deze vrijlating, onder de voorwaarde dat mijn cliënt Monaco niet uit mag, een goede zaak is voor de serene en volledige medewerking die wij willen verlenen aan het onderzoek. Van zodra de coronacrisis het toelaat – Monaco is rode zone – zal de heer Frenay afreizen naar België en alle gevraagde gegevens op tafel leggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws