Dorsch legt uit waarom hij Bayern verliet en uiteindelijk voor KAA Gent koos

Dorsch legt uit waarom hij Bayern verliet en uiteindelijk voor KAA Gent koos

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 16:25di 29-09-2020 om 16:25

Niklas Dorsch was misschien wel een van de meest spraakmakende transfers van KAA Gent deze zomer. De 22-jarige Duitser doorliep enkele nationale jeugdelftallen en lag onder contract bij het grote Bayern München, om uiteindelijk te belanden in de Ghelamco Arena. Een reconstructie.

Op zijn veertiende trok hij van het rustige Lichtenfels naar het drukke München. "Na zes jaar vond ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik trainde tijdens de week met het eerste elftal, maar in het weekend speelde ik toch iedere keer met het tweede, in vierde klasse. Dat was niet wat ik wou. Toen kwam Heidenheim, uit de tweede Bundesliga. Ik dacht: 'Als ik het daar één of twee jaar goed doe, kan ik een volgende stap zetten.' Dat bleek een goed plan", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Bij de jeugd van Bayern liepen er jongens met meer kwaliteiten dan ik, maar uiteindelijk heb ik niets meer van hen gehoord. Bayern bood me nog een nieuw contract voor twee jaar aan, maar ik dacht: 'Waar sta ik dan over twee jaar? Wellicht nog altijd in het tweede elftal.' Nu blijkt dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Bij Heidenheim groeide ik uit tot een leider. Ook hier wil ik mee de kar trekken."

En of Dorsch aanwezig is. Na een weifelend seizoenbegin kwam de Duitser in de Europa League-voorronde tegen Rapid Wien onder stoom met een doelpunt. Enkele dagen was het in de competitie tegen Moeskroen weer raak, om nadien de assist te geven tegen Dynamo Kiev. Afgelopen weekend scoorde hij nog een strafschop tegen OH Leuven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws