KRC Genk wordt genekt door rode kaart: Bastien was er niet goed van

KRC Genk wordt genekt door rode kaart: "Bastien was er niet goed van"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 12:45di 29-09-2020 om 12:45

KRC Genk bleef maandag steken op 2-2 tegen KV Oostende. De rode kaart voor Bastien Toma was een kantelpunt. Dat zag ook Joakim Maehle, maar hij neemt zijn ploegmaat niets kwalijk. 

"The red card killed us", aldus Maehle bij Het Belang Van Limburg. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar hoorde dat de uitsluiting verdedigbaar was, al ben ik er zeker van dat Bastien er niet opzettelijk driest invloog. Hij tikte de bal te ver voor zich uit, raakte er vervolgens niet meer bij en beging daardoor een overtreding. Bastien was er niet goed van, hij heeft zich al bij het team geëxcuseerd."

Maehle is verder wel tevreden over de partij. "We slikten heel vroeg alweer een vermijdbare goal, maar onze reactie mocht er zijn. Ik was als aanvoerder fier op de mentale weerbaarheid van onze ploeg. Met dank ook aan de coach. Hij heeft op training de nadruk gelegd op het teambelang, dat we op het terrein beslissingen moeten durven nemen."

Zaterdag moet er hoe dan ook gewonnen worden op de Freethiel. "Na de 2-1 dacht ik dat we al een goede zaak zouden doen in de rangschikking, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Week per week willen we vooruitgang boeken en opschuiven in de stand."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws