Verstraete kritisch voor KAA Gent: Zal Club Brugge niet meer meemaken

Verstraete kritisch voor KAA Gent: "Zal Club Brugge niet meer meemaken"

29-09-2020 12:00 Laatste update: 12:14
33

Birger Verstraete maakt dit seizoen zijn comeback in de Jupiler Pro League. Antwerp heeft hem opgehaald bij FC Keulen. Verstraete speelde in het verleden ook bij KAA Gent, maar daar ziet hij het helemaal misgaan. 

"AA Gent is de laatste jaren gegroeid, deze dramatische start had ik eerlijk gezegd niet verwacht", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Ze kregen veel centen voor Jonathan David, maar geld is niet alles wanneer je ziet hoe het nu loopt: al twee trainers ontslagen en veel onrust. Paniek bij meneer De Witte en meneer Louwagie... Ik heb al vaak gedacht: nu zou ik daar niet willen zitten. Ik ken die twee een beetje, als ze de kleedkamer binnenkomen..."

Zo blijft er een kloof met concurrent Club Brugge. "Club heeft ook zulke momenten gekend, maar inmiddels hebben ze daar ervaring opgedaan én een zeer complete ploeg verzameld. Ze kunnen het zich veroorloven om te wachten in deze transferperiode. Je kunt immers niet zeggen dat de ploeg verzwakt is tegenover vorig seizoen."

"Dat is het verschil tussen de twee, denk ik: Brugge is stabiel, Gent was het, maar is plots onstabiel geworden", besluit Verstraete. "Ik denk niet dat ze zoiets in Brugge nog zullen meemaken."