VP 11 Van De Week Speeldag 7: Veel aanvallend geweld in de ploeg

VP 11 Van De Week Speeldag 7: Veel aanvallend geweld in de ploeg

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 11:00di 29-09-2020 om 11:00

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 19:30di 29-09-2020 om 19:30

Op Speeldag 7 kregen we weer heel wat verrassende resultaten te zien in de Jupiler Pro League. Dit waren elf van de hoofdrolspelers van de afgelopen speeldag. 

Koffi redt een punt
Moeskroen pakte zondag zijn derde puntje van het seizoen, tegen leider Sporting Charleroi dan nog. Doelman Hervé Koffi hield de 1-1 in de tweede helft uitstekend op het bord en is de puntenpakker die de Henegouwers hard nodig hebben. Moeskroen heeft met amper drie gemaakte goals namelijk een barslechte aanval.

Driemansverdediging
In de verdediging vielen ons deze week weinig spelers op in positieve zin, maar Joakim Maehle deed dat wel. Hij begint een dodelijk duo te vormen met Paul Onuachu. Ook deze keer gaf hij weer een assist aan de Nigeriaan en zorgde hij voortdurend voor een overtal op de flank.

Ook Arthur Théate laat zich opmerken. Théate had geen toekomst bij Standard, maar bewijst bij KV Oostende dat hij klaar is voor een avontuur in Eerste Klasse A. Samen met Anton Tanghe vormt hij een sterk duo aan de kust. De derde plaats is voor Lucas Bijker: KV Mechelen was deze speeldag zowaar de enige ploeg die een clean sheet behaalde.

Vaardig middenveld
Bij Anderlecht begint Albert Sambi Lokonga zijn beste niveau terug te vinden. Hij bracht het Lotto Park ook in vervoering met een knap doelpunt, maar die vreugde bleef niet duren. Eupen maakte in de slotfase nog de 1-1.

Bij KV Mechelen scoorde Aster Vranckx zelfs twee doelpunten. Ondanks zijn inmiddels al legendarische misser is Vranckx dit seizoen nog altijd de meest verdienstelijke speler van Malinwa. Bij Oud-Heverlee Leuven is dat Xavier Mercier, die ook tegen KAA Gent de draaischijf was bij OHL.

Op de vierde plaats kiezen we voor een invaller. Lior Refaelov maakte het verschil voor Antwerp en had een voet in drie doelpunten tegen KV Kortrijk. Iets zegt ons dat hij in de volgende wedstrijd wél mag starten.

Kracht en snelheid voorin
Bij KRC Genk is Paul Onuachu een voorlijn op zich. Indrukwekkend hoe hij zelfs op het einde van de wedstrijd nog verdedigers aan de praat kan houden met zijn kracht en gestalte. Zijn twee goals helpen natuurlijk ook wel.

De andere spitsen brengen eerder snelheid. Jackson Muleka viel goed in bij Standard en kon nog de gelijkmaker scoren. Krépin Diatta was een gesel voor de defensie van Cercle Brugge en brak de wedstrijd open met zijn 1-0.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws