‘Zonder late tegengoals staat Anderlecht nu met Charleroi aan kop’

‘Zonder late tegengoals staat Anderlecht nu met Charleroi aan kop’

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 10:15di 29-09-2020 om 10:15

Na defensief geklungel in de slotminuten zag Anderlecht tegen Eupen een driepunter door de neus geboord worden. Tegendoelpunten in de slotfase, het is niet de eerste keer dat het Anderlecht overkomt. Arnar Vidarsson ziet een patroon.

Vidarsson verdiepte zich in de materie en kwam tijdens de uitzending van Extra Time met enkele opvallende cijfers op de proppen. ‘Het is opvallend hoe vaak Anderlecht doelpunten incasseert in de laatste tien minuten. Zo verloren ze al zes punten deze competitie, gebeurt dat niet dan hebben ze nu 19 op 21 en staan ze met Charleroi aan kop’, aldus de analist.

Late tegendoelpunten, het is een euvel waar Anderlecht vorig seizoen ook al mee te kampen kreeg. ‘Vorig seizoen was het ook al zo, te veel goals in de slotfase van de wedstrijd. Je ziet dat Anderlecht vaak minder sterk is in de slotfase van een wedstrijd. Ook Eupen kwam steeds beter in de wedstrijd’, merkt Vidarsson op.

De IJslandse analist ziet alvast twee verklaringen. ‘Vermoeidheid, dat sowieso. Ervaring speelt echter ook een rol. Een ploeg als Charleroi, met meer volwassenheid en ervaring komt dit niet tegen.’

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Anderlecht een titelkandidaat dit seizoen?

(158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws