Gent wil naar lucratievere CL: ‘Startpremie ligt bijna dubbel zo hoog’

Gent wil naar lucratievere CL: ‘Startpremie ligt bijna dubbel zo hoog’

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 10:00di 29-09-2020 om 10:00

KAA Gent staat dinsdagavond voor een loodzware opgave. In Kiev moet het een 1-2 thuisnederlaag zien goed te maken om alsnog in de Champions League te geraken. De financiële verschillen tussen CL-kwalificatie en het Europa League vangnet zijn groot.

Het bestuur van Gent maakte afgelopen zomer een topprioriteit van de Champions League. Er werd maar liefst 15,7 miljoen euro geïnvesteerd om een kern samen te stellen die op drie fronten zou kunnen meestrijden: Jupiler Pro League, Crocky Cup en Europees.

Door de winst tegen Rapid Wien verzekerde Gent zich al van een aardig zakcentje. Mocht Gent er uitvliegen tegen Kiev, dan worden ze opgevangen in de Europa League. Gent zal echter op een Oekraïens mirakel hopen, de financiële verschillen tussen beide competities zijn namelijk groot.

Zo weet Sport Voetbalmagazine dat kwalificatie voor de Champions League groepsfase recht geeft op een startpremie van 15,25 miljoen euro. Dat bedrag kan uiteraard nog aardig oplopen per punt dat gepakt wordt. In de Europa League zijn de premies ook niet min, het verschil is echter aanzienlijk. Zo heeft Gent al zeker recht op 8,17 miljoen euro mocht het uiteindelijk in de Europa League uitkomen. De financiële belangen zijn dus hoog in Kiev.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar zie jij Gent het liefst uitkomen?

De Champions League
25%
De Europa League
75%
(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws